Verslagen 2019

 

                                                                                                                         Meer verlagen van de afgelopen jaren vind je in het archief


 


19-10-2019

LEST BEST
Na het mooie weekend in Hongarije waar Imke een paar mooie run's had weggezet was het op 24 en 25 aug weer tijd voor onze laatste eurocup wedstrijd Dit maal in het Engelse Great ecclestone. Na Hongarije hadden we natuurlijk de tuimelaar weer hersteld en het nodige onderhoud gedaan aan de Vruter.
Op vrijdag avond rond de klok van 19.30u werd er vertrokken naar Engeland . Na een voorspoedige reis kwamen de heren en dame om 12u aan op het wedstrijd terrein.
IMG-20190826-WA0003
IMG-20190826-WA0021 Deze dag konden ze eerst nog naar andere klasses kijken want zelf hoefde Imke pas op zondag te rijden. De spanning was er wel op zondag voor Imke en de rest want op deze dag zou ze haar 1e officiële wedstrijd rijden. Rond de klok van 16u was het zo ver. Rabbit g'n Wild beet de spits af met een afstand van 92.83 mtr waarna de sleepwagen lichter ging. Daarna volgende diverse fullpulls. Als 10e mocht Imke aantreden.
Met een mooie run reed ze een mooie fullpull en kon ze zich opmaken voor haar 1e finale. In de finale moest er flink aan gewerkt worden door iedereen om richting de 100 mtr te komen. Als laatste mocht Imke aantreden in de finale. Na een redelijke start kreeg ze er goed de gang in en eindigde met een prachtige run op 98.36 mtr Dit resulteerde in prachtige 1e plaats voor De Vruter gevolgd door Rabbit g'n Wild en Maximum risk. Wat machtig mooi was dit om op je eerste officiële wedstrijd direct aan de haal te gaan met de grootste beker. IMG-20190826-WA0016
IMG-20190826-WA0002 Op het podium kon dan ook de champagne douche niet uit blijven. Rabbit g'n Mad won de Eurocup competitie van 2019 en SøMælk D'n aerdvruter eindigde als 7e Met een super mooi resultaat werd s'avonds de terug reis weer in gezet om op maandag morgen de weer te arriveren  in Casteren  Zo kwam er weer een einde aan een prachtig weekend. Op naar Alphen.
Na het nodige onderhoud en het nagenieten van Engeland was het op zaterdag 31 aug alweer de laatste wedstrijd voor de Nederlandse competitie Rond de middag werd er vertrokken richting Alphen. Zoals altijd waren er weer heel veel fans afgereisd om de vruter in actie te zien. Wie het stuur in handen mocht nemen was geen discussie over na het resultaat in Engeland. Imke ging het ook deze dag weer doen.

Na weer diverse klasses gezien te hebben, waaronder de light compact diesels met Bart tops met "Topspin" was het rond de klok van 21u Superstock time.
IMG_3457
IMG-20190901-WA0004 Als alles mee zat voor ons in de resultaten was er nog een kansje dat we ons zouden plaatsen voor het E.K.  De wedstrijd werd verreden met Floting finisch i.v.m. het weer dus in 1 run moest het gebeuren. Terminator had de proeftrek met 103.02 mtr. Na Bleu thunder en Hurricane was het de beurt aan Imke met SøMælk d'n aerdvruter.
Zou het weer zo mooi gaan als vorige week?
Met wederom weer een mooie run zette ze een afstand neer van 104.95 Hier gingen er nog wel enkele over heen .
Het was toch voldoende voor een mooie 5e plek. De wedstrijd werd gewonnen door
 Maximum risk gevolgd door European maid en greengangster deere. Newborn deere won uiteindelijk de Nederlandse competitie waar wij op de 8e plaats eindigde.
Zo kwam er een einde aan een mooi dag en na een gezellige avond zocht ieder
 weer zijn weg naar huis.
IMG-20190901-WA0009


Zo kwam er een einde aan een mooi seizoen met ups en downs waar we ons jammer genoeg net niet hadden geplaatst voor het E.K. Waar we veel gezocht hadden naar de goede afstellingen zijn we prachtig geëindigd met als hoogte punt de overwinning van Imke in Great Ecclestone.


We kijken dan ook uit naar het seizoen
  van 2020.
Pulling in de vakantie periode.

Waar werken en scholen stoppen gaat tractorpulling gewoon door natuurlijk. Na ons geweldige sponsorweekend in Made stonden we op 22 juni al weer aan de start in Oudenhoorn. In de altijd gezellige pulling arena waar het in de avond uren nog wel aardig af kan koelen was het gezellig druk. Ook waren er weer een gezellig clubje fans mee gereisd met SøMælk D'n aerdvruter.
Traditioneel moest er natuurlijk weer een haring gehapt worden zoals ieder jaar in Oudenhoorn.
IMG-20190622-WA0073
64768642_2368233453265221_674426933395587072_n Rond de klok van 19.30u was het weer superstock time. All or nothing mocht de dans openen waarna de sleepwagen lichter ging. Zes deelnemers gingen daarna over de 100 mtr waarvan Maximum risk door de fullpull van 110.
Gertjan met SøMælk D'n aerdvruter kreeg geen begin snelheid en eindigde zo op 89.45 mtr.
Helaas resulteerde dit in een 11 plek.
De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Maximum risk gevolgd door Newborne deere en thuisrijder European made.
We konden weer naar huis met wat huiswerk in de tas op naar de gecombineerde wedstrijd voor de Eurocup en het Nederlands kampioenschap in Putten.
Op 13 juli werd er rond de klok van 10u vertrokken richting strand Nulde in Putten.
Ditmaal dus ook weer Eurocup met heel de Europese top aan de start.Ondanks de vakantie waren er weer vele fans meegereisd en was het weer een gezellige boel.Rond de klok van 15u mochten de superstocks starten.Met 18 tratoren hadden we een zeer groot en sterk deelnemers veld.
All or nothing begon met een fullpull en er leek wel grip te zitten in de baan. Als 5e was het de beurt voor SøMælk D'n aerdvruter. Zou het vandaag dan een vruter baan zijn??
Met een geweldige start en in vruter stile ging hij naar een mooie fullpull en konden we ons opmaken voor een finale plaats.
IMG-20190716-WA0044
Screenshot_20190715_233221 In de finale gingen 10 tractoren van start.
Er werd met een mooie sleepwagenafstelling dus ook mooie afstanden neer gezet. We moesten flink aan de bak dus voor een podium plek . Met weer een mooie start zette gertjan een mooie afstand neer van 94.95 mtr.  Dit was dus goed voor een zeer mooie 3e plek in de Eurocup en een 2e plek in het Nederlands kampioenschap.
Wat waren we hier blij mee dat er weer bekers en bloemen mee naar huis konden. De wedstrijd werd gewonnen door de Deense Rabbit g'n Mad gevolgd door European Made
Nu moeten we deze goede lijn zien vast te houden en op naar tractorpulling Cadzand.
Op 20 juli was het al weer tractorpulling Cadzand.
In de achtertuin van pulling team Kools en vlak aan zee.
Ook hier waren weer vele fans mee gereisd naar Cadzand en was het weer een gezellige boel. Na eerst nog wat andere klasses te hebben gekeken was het rond de klok van 20u weer tijd voor de superstocks. De beide tractors uit stal Kools begonnen aan de wedstrijd met een paar mooie runs.  Greengangster deere , bleu thunder en hurricane kende wat problemen.
Als 1 na laatste mocht de vruter het gaan proberen.

P1030285
Screenshot_20190728_174708_com.huawei.himovie.overseas Met een matige balans eindigde de run op 98.38 mtr wat niet voldoende was voor een finale plaats en 8e in de uitslag was .
De steeds beter presterende Maximum risk eindigde als 1e gevolgd door Newborne deere en thuisrijder All or nothing.
Jammer genoeg hadden we de prestatie van Putten niet door kunnen zetten en konden we na een gezellige avond ons weer op gaan maken voor de altijd mooie wedstrijd in Lochem.
We hadden nu 2 weken de tijd gehad om de vruter na tekijken en onderhoud te doen. Op zaterdag 3 aug werd SøMælk D'n aerdvruter om 11.30u geladen en konden we vertrekken richting Lochem. De tribunes waren zoals altijd weer goed gevuld en er werd een mooie wedstrijd neer gezet.
Pechvogel van de dag kwam uit de prostock klasse waar High Tech Red Neck alles aan barrell reed. Waar eerst de aandrijf lijn het begaf , toen de motor en ook nog de turbo.
Dat is alles en dit gun je niemand. Na al het andere geweld was het dan rond 20.30u superstock time. Thuis rijder Hurricane had de proeftrek maar voor de run werd deze eerst gehuldigd. Dit jaar was 40 jaar geleden toen ze met de eerste hurricane op de baan kwamen.  Een mooie mijlpaal. Na dit alles kon de wedstrijd beginnen.

Screenshot_20190806_193709_com.huawei.himovie.overseas
IMG_20190803_233718 Het was geen gemakkelijk baantje . Na enkele fullpulls was het SøMælk D'n aerdvruter die als 6e aan mocht haken.
Na een matige start kwam er telaat snelheid en grip en eindigde de run op 84.35 mtr. Dit viel een beetje tegen en was goed voor de 11e plek. Niet iedereen had het even makkelijk op de baan en zo overschreden er ook nog enkele de kalklijn . Dit keer hadden we 5 finalisten.  Bleu thunder ook als thuisrijder werd verrassend 1e gevolgd door Greengangster deere en Maximum Risk. Zoals altijd was het nog lang gezellig bij de oplegger maar rond de klok van 1 u was iedereen toch weer naar huis.

Op zondag hadden we nog even een tussendoortje om de tractor te stallen bij lanz bulldog club Zeelst die hun dorsdag hielden in Valkenswaard.
Hier konden de mensen de vruter bezichtigen
.
IMG-20190812-WA0011
IMG-20190809-WA0036 Op 9-10-en 11aug waren we uitgenodigd om enkele demo's te komen geven in Hadjubozhormeny Hongarije.
Zo werd op woensdag vertrokken met de vrachtwagen voor een lange reis van 1550 km richting Hongarije.
Hier waren ze dan op donderdag middag gearriveerd. ook arriveerde toen het clubje die met het vliegtuig gekomen waren.
Op vrijdag als altijd de beroemde parade waren alle deelnemende tractoren van de wedstrijd op een vrachtwagen door de stad worden gereden. Altijd een mooie happening.

Op zaterdag zouden de eerste 2 demo's zijn. Dit maal best speciaal want hier zou dochter Imke Pauly haar eerste run gaan maken op SøMælk d'n aerdvruter.
Na wat wennen kreeg ze het voor elkaar om 2 mooie runs neer te zetten.
Eigenlijk zou ze op zondag ook nog 2 demo's geven maar door een gebroken tuimelaar ging dit helaas niet door.
Na een mooi weekend die nooit meer vergeten word door Imke z'n maiden run ging iedereen weer naar huis richting het thuis honk.
IMG-20190810-WA0025Seizoens overzicht tot en met Mades powerweekend.

Hallo allemaal.
Hierbij
 het seizoens overzicht tot nu toe.
In de winterperiode zijn we nogal druk geweest met de buitenkant van de tractor.
Dit duurder nogal wat langer dan we verwacht hadden.
De tractor was dan ook nog maar net rijklaar voor de eerste wedstrijd
  van het seizoen ,de Eurocup in Denemarken, alleen zonder de mooie rode kleuren en helaas nog geen bestikkering. Alleen het noodlot sloeg toe toen we op donderdag voor de wedstrijd gingen proefdraaien en er een klepzitting los kwam.
Toen was het einde oefening en konden we ons afmelden waardoor we de eerste wedstrijd miste .
60533412_2420764884602699_3948184708738711552_n
DSC05762 Nadat we de kop van de motor weer hadden laten repareren stond op 25 mei de wedstrijd in Loerbeek alweer op het program. Rond de klok van 22u was het superstock time. Waar terminator de dans opende bleek al wel dat er gewerkt moest worden om de fullpull te halen. Er waren er al meer die tussen de 100 en 105 mtr strande. Als 2 na laatste was het vruter time. Met een start waar gertjan de grip moeilijk kon vinden strande hij op 99.84 mtr. Dit was goed voor de 8e plek maar de motor was heel en dat was toch ook een belangrijk iets. De wedstrijd werd gewonnen door European Maid gevolgd door Interaction en Newborne deere. Het geheel werd weer vakkundig van commentaar voorzien door Arco en Erik. We gingen met een goed gevoel naar huis en konden ons weer opmaken voor de volgende wedstrijd, de Eurocup in bernay op 1 juni.
Na alles gecontroleerd te hebben bleek dat alles wel oke was. Zo konden we op vrijdag avond vertrekken naar Bernay . In het altijd gezellige Bernay was het ook dit jaar weer ontzettend druk. Na wat Eurocup klasses gekeken te hebben was het rond de klok van 21u tijd voor de Superstocks. Maximum Risk , die volledig nieuw was had de proeftrek die later over gedaan werd met wat motorschade als gevolg. Newborn deere volgde met een fp waarna de sleepwagen afstelling bleef staan.
Waar er al enkele een fp reden was het weer tijd voor SøMælk D'n aerdvruter. Met een schitterende run reed gertjan een fp en mocht hij ook aanhaken in de finale.
bernay2019 (5)
IMG-20190602-WA0116 Met 5 finalisten kon de strijd beginnen. Helaas was het geen goede run voor de vruter en eindigde we op een mooie 5e plaats. De 1-2 ging naar stal Zeinstra en 3e werd interaction.
Zo gingen na een mooi weekend
  weer richting Casteren met een goed gevoel.
Op 8 juni stond de wedstrijd in Stroe al weer voor de deur.
Na het nodige onderhoud wat niet veel was konden we op zaterdag rond de middag vertrekken. Na gezellig een bakkie gedaan te hebben gingen we nog even wat andere klasses bekijken. hier bleek dat het niet vanzelf ging bij de start. Na enkele regenbuien ging rond de klok van 18u de superstock van start. Maximum risk had de proeftrek maar strande rond de 40 mtr. er waren wilde runs en er was in de eerste 30 mtr weinig grip te vinden.
62526194_416747652501856_5383874692471848960_o
62231173_2246873058731075_3607378246347259904_n Interaction blies er ook nog de koppakking uit  en er sneuvelde menig vooras. Toen was het de beurt voor SøMælk D'n aerdvruter. Hij kon totaal geen grip vinden  en eindigde op74.11 mtr. Met deze afstand eindigde we op een 6e plek wat nog niet eens zo slecht was met deze afstand in een wedstrijd waar niet 1 fullpull gereden werd. Nu konden we ons opmakken voor onze thuis wedstrijd bij Mades powerweekend.
Op 14,15 en 16 juni was het weer zover
Op vrijdag avond vond de aftrap plaats maar de vruter kwam pas op zaterdag in actie. Aangezien het weer van vrijdag op zaterdag
niet mee werkte had de organisatie besloten dat we pas om12.30u  het terrrein op mochten. Achteraf was dit een goed idee, het vele water was nu voor een groot deel de grond ingetrokken zodat niet het hele terrein in een grote modderpoel was veranderd. Al bleef het nat
IMG_3338
IMG_3352 Bij de vruters is het traditie dat op zaterdag de sponsors en vele fans mogen komen bbq-en op onze sponsordag.
Iedereen had zich vooraf kunnen aanmelden bij Marriet Pauly.
De opkomst was weer heel groot waar wij altijd trots op zijn.
Er waren enkele tenten neergezet zodat iedereen gezellig kon eten en met iedereen kon kletsen.
IMG_3340
IMG_3485 Rond de klok van 19u was het weer Superstock time.
Dit maal voor de Eurocup en de Nederlandse competitie.
Gertjan had de proeftrek ditmaal. Met een mooie run
trok hij een afstand van 94.28 mtr. Rabbit g'n mad was de eerste die door de 100 mtr ging . De tweede poging  van de Vruter eindigde op 92.63 mtr dus een finale plaats zat er niet in.
De finale bestond uit 5 en werd gewonnen door Rabbit g'n Mad gevolgd door newborne deere en incredibble deere.
gertjan eindigde op een mooie 7e plaats voor het Nederlands en  voor de Eurocup. Zo kwam er weer een einde aan een mooie dag . Enkele gingen nog naar de grote feesttent van Mades powerweekend en ook rond de oplegger was het nog lang gezellig. Op zondag keken we nog naar diverse klasses voor de eurocup en werd het tentenkamp  van de vruter weer afgebroken.
Zo kwam er een einde aan een mooi weekend met een TOP organisatie van het grootste pulling evenement van Europa.

(Mariëlle bedankt voor het verslag)