NIEUWBOUW/ONDERHOUD.

 

Hier willen we laten zien hoe D'n Aerdvruter opgebouwd is. Als u de foto's groter wilt zien dan kunt u op de foto klikken voor een vergroting.


En dan het eindresultaat............

Hier kan het hele team trots op zijn.

De laatste loodjes

 

Nu alles in kleur is kan alles afgemonteerd worden, We zitten al in begin mei 2009.
Dit zegt genoeg.. Ziet er perfect uit.

 

In maart 2009 kan alles uiteindelijk naar de spuiter. Bij autoschade Beukers wordt alles gespoten waarna het opbouwen kan beginnen. Het vuile werk is gedaan.

 

Ja en dan ben je al geruime tijd aan het bouwen, maar wat zal het geheel nu gaan wegen? Dus de tractor opladen en naar de weegbrug voor een tussentijdse weging. De kappen en de tank moet er nog op, verder is het resultaat al goed te zien. Het is ondertussen februari 2009

 

Het kapwerk is een nauwkeurig karwei waar toch nog veel tijd in gaat zitten.

 

De tijd begint te dringen, maar het werk gaat goed. Het inlaat spruitstuk past en is klaar om gespoten te worden, en het uitlaatsysteem is al voor een groot gedeelte klaar. Verder is er al een begin gemaakt met het kapwerk, en hangt de nieuwe motor erin.

 

De trekhaak wordt ook in eigen beheer gemaakt. Mooi stukje freeswerk.

 

Voor diegene die goed gekeken heeft op de vorige foto's heeft gezien dat de nieuwe cilinder kop ook binnen is. Deze kop is niet zelf gemaakt, misschien gaan we dat in de toekomst wel doen.

 

Ondertussen zijn de turbo's binnen. Er komen er 4 op de nieuwe Aerdvruter. In de praktijk bleek dit makkelijker gezegd dan gedaan. De kap zal wel erg vol komen te zitten. Maar waar een wil is is een weg.

 

Nu er een motorblok in het frame hangt kunnen we de koppeling en de bellhousing plaatsen. Het wordt intussen wel kouder.. We gaan de winter van 2008 in.

 

Het project vordert gestaag, de nieuwe neus van polyester is klaar en de voorwielophanging wordt geplaatst.

 

De versnellingsbak en het remsysteem moeten opnieuw ontwikkeld worden en een plaats krijgen in het frame. Dit is een mooi karwei voor Frans en Marc.

 

Het is ondertussen augustus 2008 en het gaat aan alle kanten goed vooruit. Het basisframe is klaar, de steiger begrenzer zit erop en het begin is gemaakt met het uitmeten en op maat maken van de tranen plaat voor de vloerdelen. Deze moeten er eerst op om de positie van de stoel te bepalen.

 

Het inlaat spruitstuk is getekend en gelaserd, nu nog in elkaar lassen.

 

De nieuwe Aerdvruter zal voorzien worden van een intercooler. Deze werd speciaal voor ons gemaakt bij E.R.F. in Eindhoven.

 

Ondertussen is Marc bezig met de voorbereidingen om de 4 turbo's kwijt te kunnen onder de kap, dit zal nog een hele puzzel worden. Hiernaast word de motor ingebouwd en de neus op zijn plaats gezet. Het is nu mei 2008

 

Nu het frame weer terug is kunnen we weer vooruit. De achteras positioneren en het motorblok plaatsen zijn nu de volgende stappen.

 

Nadat het frame afgelast is, halen we het terug naar Casteren waar we verder gaan met de bouw. De tijd begint te dringen dus we zullen het tempo op moeten schroeven om op tijd klaar te zijn.

 

Het frame werd in elkaar gehecht in Casteren en daarna naar AO metaal vervoerd. Hier werd het helemaal afgelast.

 

De andere onderdelen waren ondertussen aardig aan het binnen komen. Zoals de Bellhousing en de versnellingsbak die uit Amerika moest komen.

 

 
De nieuwe Aerdvruter is opgebouwd uit een buizen frame en dat was nogal moeilijk te buigen.  Daar zijn we dan ook bijna 2 maanden mee bezig geweest. Samen met Rene Geerts (Reny's Mission Impossible) werd er een bedrijf gevonden waar ze het konden. Maar de buizen zijn gebogen en het begin is gemaakt.

 

Nadat de "ouwe" Aerdvruter aan Bram Kools verkocht was werd er begonnen aan de huidige Tractor. Uiteraard moet er vooraf veel denkwerk verricht worden. Het moest een componenten tractor worden dat was zeker. Vele uren werden er aan het "tekenbord" doorgebracht en na dat alle plannen doorgesproken waren en op papier gezet waren kon er begonnen worden met het frame.