Verslag Intven en Kools in Alphen.


(licht groene)Vruters in Alphen

 
Zondag in Alphen waren er ook nog enkele Vruters aanwezig met hun eigen machines om deel  te nemen in de standaard klassen trekkertrek.

Als eerste mocht onze eigen Intvip, vaak bekritiseerd vanwege zijn Fendt kledij, aanhaken in de 7.0 ton met zijn Fendt 711 Vario. Nadat de sleepwagen was verzet mocht de Fendt de eerste officiŽle run neerzetten en in een gestaag tempo ging Intvip via de rechterkant van de baan op weg naar de 110 meter, welke ook in de standaardklassen NTTO benodigd is voor een Full Pull. Deze run eindigde door een gebrek aan grip net voor de 100 meter en dus werd er besloten om 6 plaatsen later het nog een keer te proberen.

Ondertussen had de familie van Schaik, een bekende en gevreesde naam in de standaard klassen,  met 2 dikke internationals 1455 hun statement al gemaakt en 2x een dikke Full Pull op het bord gezet. 

Zou Intvip nu ook de 110 meter kunnen halen? Deze keer begon hij op het midden van de baan en ging hij in een constant tempo naar achteren. Dit keer kon de Fendt de sleepwagen langer meenemen maar won de sleepwagen op een afstand van 106 meter waardoor de finale niet gehaald werd.

De overwinning in de 7 ton standaard ging zoals al werd verwacht met een dubbele overwinning naar de 2 1455 internationals van van Schaik.

Gelukkig hadden we nog een Vruter die in de 11 ton de baan onveilig ging maken. Dit keer was het de beurt aan Jeroen Kools die ook met de verkeerde kleur ging rijden.

 Dit keer lukte het wel om in de finale terecht te komen met de Fendt 936. In de finale moest de Fendt met een goeie run, maar 1 tractor voor zich laten waardoor Jeroen in een Vruter shirt zijn beker op de 2e trede van het podium in ontvangst kon nemen.